Skip to content Skip to footer

Everythingdo gjë që ju duhet të dini në lidhje me Phentermine

Everythingdo gjë që ju duhet të dini në lidhje me Phentermine

Phentermine është një ilaç popullor për humbjen e peshës që ndihmon në shtypjen e oreksit. Asnjë recetë nuk mund të zëvendësojë një dietë të shëndetshme dhe stërvitje. Sidoqoftë, ilaçet, siç është Phentermine, mund të ndihmojnë ata që luftojnë të humbin peshë vetëm përmes dietës dhe stërvitjes vetëm.

Phentermine mund të rrisë humbjen e peshës tek disa njerëz, megjithëse rezultatet mund të ndryshojnë nga personi në person. Kjo varet nga reagimi i tyre, sa kohë e përdorin atë dhe aktivitetet e tyre për humbjen e peshës.

Disa njerëz nuk duhet të marrin Phentermine për humbje peshe. Për ta, rreziqet tejkalojnë përfitimet e mundshme.

Në këtë artikull, ne shikojmë se çfarë thotë hulumtimi aktual për Phentermine, nëse ndihmon me humbjen e peshës, dozat e rekomanduara dhe si ta përdorim atë.

Phentermine është një ilaç për humbjen e peshës afatshkurtër që kanë aprovuar Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë vëren se njerëzit duhet të përdorin ilaçin vetëm për disa javë.

Phentermine stimulon disa kimikate të trurit që i tregojnë trupit se është plot. Kjo mund të frenojë oreksin më shpejt dhe të ndihmojë një person të hajë më pak.

ashtë një terapi plotësuese për njerëzit që e kanë të vështirë të humbasin peshë pasi të bëjnë dietën dhe ndryshimet në stilin e jetës për të mbështetur një peshë të moderuar.

A funksionon?

Në shumë raste, Phentermine i ndihmon njerëzit të humbin peshë. Që nga miratimi i tij në 1959, ai mbetet një nga ilaçet më të njohura për humbjen e peshës me recetë, qoftë vetëm ose si pjesë e një terapie kombinimi.

Mekanizmi i saktë se si phentermine ndihmon në shtypjen e oreksit është i paqartë. Studiuesit sugjerojnë se ilaçi rrit nivelin e neurotransmetuesit në tru, i cili zvogëlon urinë.

Rezultatet e humbjes së peshës gjithashtu mund të varen nga ndryshimet e përgjithshme të personit në dietën dhe stilin e jetës së tyre. Kjo përfshin ushtrime të rregullta, kufizim të kalorive dhe një dietë të shëndetshme.

Këto ndryshime vetëm shpesh janë të mjaftueshme për të shkaktuar humbje peshe, megjithëse phentermine mund t’i përmirësojë këto efekte. Për shembull, një studim në mbipesha vëren se Phentermine mund të forcojë përpjekjet e disa programeve diete.

Ky hulumtim vëren se njerëzit që zëvendësuan një vakt në ditë për të zvogëluar marrjen e tyre të kalorive të humbura peshën. Dhe ata që https://harmoniqhealth.com/al/wormin/ shtuan Phentermine në programin e tyre humbën më shumë peshë dhe kishin më pak dëshira. > Ata duhet të kenë një BMI mbi 30, ose mbi 27 me një gjendje të lidhur me peshën.

Më e rëndësishmja, një person duhet të bëjë akoma ndryshime dietike dhe jetese për të mbështetur humbjen e peshës së tyre për ilaçin për të punuar si duhet.

Phentermine nuk është për njerëzit që dëshirojnë të humbasin disa kile ose ata që janë ndryshe të shëndetshëm.

Mjekët do të përshtaten çdo dozë në mënyrë që një person të marrë sasinë më të ulët efektive.

Phentermine është gjithashtu një ilaç afatshkurtër. Disa studime raportojnë sigurinë e phentermine në përdorim afatgjatë, por ajo ende është e destinuar për disa javë përdorim.

Rreziqet

Ekzistojnë rreziqe me fentermine, dhe një mjek do t’i diskutojë ato para se të përshkruaj ilaçin për humbje peshe.

Efektet anësore

fentermine vetëm ose në kombinim me ilaçe të tjera, të tilla si topiramate, mund të kenë rrezikun e tyre të efekteve anësore, duke përfshirë:

 • telashe duke fjetur ose duke qëndruar në gjumë
 • Dhimbje në gjoks
 • Marramendje
 • Rritja e presionit të gjakut
 • Kapsllëku
 • Diarre
 • Të vjella
 • Pushtimi
 • Palpitacionet e Zemrës
 • Shije e pakëndshme
 • Gojë e thatë
 • Ellingnjtje në Këmbët dhe kyçet e këmbëve
 • gulçim i frymës

Mjekët rekomandojnë që njerëzit të marrin kohë larg nga puna kur fillojnë së pari ilaçin, për të vlerësuar çdo efekt anësor.

Kushtet ose medikamentet e tjera

Kushtet ose ilaçet e një personi mund të nënkuptojnë se fentermina është e papërshtatshme për ta si një ilaç për humbjen e peshës. Këto përfshijnë:

 • Hipertiroidizmi
 • Një histori e sëmundjes kardiovaskulare
 • Një histori e abuzimit të drogës
 • Përdorimi i antidepresantëve, siç është Frenuesit e oksidazës monoamine ose frenuesit selektiv të rimarrjes së serotoninës
 • Mjekët do të monitorojnë njerëzit me diabet ose hipoglikemi që marrin fentermine. Ata mund të kenë nevojë për të zvogëluar insulinën e tyre ose ilaçe të tjera kur marrin ilaçin.

  Phentermine gjithashtu mund të bashkëveprojë me alkoolin, kështu që një person me ilaç duhet të përpiqet të shmangë pijet alkoolike.

  Rreziku i abuzimit dhe i tolerancës

  fentermina është i lidhur kimikisht me ilaçet e amfetaminës, siç është metafetamina, një stimulues me një histori abuzimi. Si e tillë, ekziston mundësia për abuzim dhe varësi kur dikush merr Phentermine.

  Disa njerëz mund të bëhen tolerantë ndaj ilaçit dhe duan më shumë të ndiejnë të njëjtat efekte. Në këto raste, është e rëndësishme të ndërpresni Phentermine krejt dhe të kaloni në metoda të tjera për të humbur peshë.

  Njerëzit që marrin doza të zgjatura gjithashtu mund të pësojnë simptoma tërheqjeje kur ndalojnë ilaçin. Bisedoni me një mjek për rrezikun e tërheqjes në secilin rast.

  Një person që merr shumë fentermine mund të mbidozojë. Simptomat përfshijnë:

 • Hiperaktivitetin
 • frymëmarrjen e shpejtë
 • Konfuzion
 • Halucinacionet
 • Sulmet e panikut
 • Lodhja
 • Depresioni
 • nauze
 • Rrahjet e shpejta të zemrës
 • Presioni i lartë ose i ulët i gjakut
 • konvulsione
 • koma

kapsulë gojore. Mjekët mund të përshtaten shumën për të siguruar që një person të marrë dozën minimale efektive.

doza tipike të fenterminës për të rriturit përmbajnë 15 miligram (mg), 30 mg, ose 37.5 mg, i cili jep përkatësisht 12 mg, 24 mg, 30 mg phentermine.

Një dozë ditore e phentermine dhe topiramate mund të ndryshojë nga 3.75 mg phentermine dhe 23 mg topiramate, në 15 mg phentermine dhe 92 mg topiramate.

Disa kushte themelore gjithashtu do të ndryshojnë rekomandimet e dozimit. Njerëzit me veshka të dëmtuara mund të kërkojnë doza më të vogla për të shmangur stresin shtesë në këto organe. Të tjerët me sëmundje të veshkave në fazën e vonë mund të mos jenë në gjendje të marrin ilaçin.

Mjekët nuk rekomandojnë phentermine tek të moshuarit, pasi mund të stresojnë veshkat. Fëmijët nën 16 vjeç gjithashtu duhet të shmangin ilaçin, për shkak të rreziqeve të pasigurta.

Gjithashtu nuk këshillohet të merrni ilaçin në mbrëmje ose natën, pasi kjo mund të shkaktojë pagjumësi.

Forma dhe doza të ndryshme të Phentermine do të ndryshojnë në çmim. Sigurimi shëndetësor gjithashtu mund të ndihmojë në mbulimin e kostove në disa raste.

Këshilla për humbjen e peshës

Phentermine mund t’i ndihmojë njerëzit të humbasin peshë, por është akoma një trajtim plotësues. Një dietë e shëndetshme dhe ndryshimet në stilin e jetës duhet të jenë themeli për një peshë të moderuar. Këshilla të përgjithshme për humbjen e peshës përfshijnë:

 • Mbajtja e një diete të shëndetshme dhe ngrënia e ushqimeve të dendura ushqyese, siç janë frutat, perimet, kokrrat e plota dhe proteinat e ligët.
 • Angazhimi në ushtrime të rregullta fizike, përfshirë trajnimin kardio dhe forcën.
 • Shmangia e ushqimeve të yndyrshme ose më pak të dendura ushqyese, të tilla si ushqimi i shpejtë ose mallrat e paketuara.
 • Shmangia e kalorive të shtuara nga pijet e ëmbëlsuara me sheqer.

Mësoni këshilla se si të humbni peshë në mënyrë të sigurt dhe natyrisht këtu.

Përmbledhje

Phentermine është një ilaç për humbjen e peshës të aprovuar nga FDA që mbetet popullor për shkak të efektivitetit të tij. Një person që e merr atë vetëm ose me ilaçe të tjera mund të ndihmojë në rritjen e humbjes së peshës së tyre.

Phentermine është për njerëzit me mbipesha që luftojnë të humbin peshë me dietë dhe të ushtrojnë vetëm. Ende ekzistojnë rreziqe me phentermine dhe ilaçe të ngjashme. Një person që dëshiron t’i marrë ata duhet të shohë mjekun e tyre për të diskutuar opsionet e tyre.

 • Obeziteti / humbja e peshës / Fitnes
 • Farmaci / farmacist
 • Mjekësia sportive / Fitnes
 • Mjekësia plotësuese / Mjekësia Alternative

Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

Subscribe to the updates!